Knippen en plakken

door dwaynetoemere

Een moodboard. Wat is het? Wat doet het?

Een moodboard is een groot vel met afbeeldingen, beelden en woorden die samen een sfeer en totaalimpressie geven van bijvoorbeeld jouw toekomstige loopbaan. Met deze oefening wordt je verbeeldingskracht aangesproken, vaak een onontgonnen terrein aan waardevolle informatie over jezelf.

Ik moet mezelf altijd even over het knip-en-plak gehalte heen zetten. Maar uiteindelijk loont het en is het een leuke manier om over je loopbaan te vertellen en met anderen je dromen en ambities te delen.

Met een moodboard maak je je inzichten visueel. Je maakt een plaatje van de ideeën en gedachten die je in je hoofd hebt. Het is het verbeelden van je droom, je idee of je gevoel. Ga daarbij niet teveel vanuit je hoofd aan de slag.

Als je niet zo van knippen en plakken houdt dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je moodboard digitaal te maken.

Zie hier een moodboard dat ik onlangs zelf heb gemaakt en gepresenteerd voor een groep loopbaancoaches. Een kleine knip-en-plak-impressie van mijn ‘work/life mood’.


Dwayne geeft trainingen gericht op het vinden van een goede work-life balance en voor het vinden van werkgeluk. Hij helpt je graag om de regie te nemen over je loopbaan en je leven.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op: dwayne@trainmetkoenendwayne.nl