About

Acteur, theatermaker en psycholoog.
Geboren en getogen in Rotterdam.
Volwassen geworden in Amsterdam.
www.dwaynetoemere.com

Als acteur speel ik graag in verschillende vormen van theater. Ik werk graag met de kracht van het verstilde en het subtiele maar ook het vervreemdende en absurde. Voor projecten die mijn nieuwsgierigheid prikkelen en waarvan mijn hart sneller gaat kloppen sta ik altijd open. In mijn werk zoek ik vooral naar de zeggingskracht van beweging.

Observeren, analyseren en het sturen van gedrag is, naast mijn werk als acteur, ook belangrijk voor mijn werk als trainer en coach. Met mijn specialisatie in arbeid en organisatie psychologie werk ik voornamelijk in het bedrijfsleven. Ik hou me onder meer bezig met assessments, persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en het aansturen van groepsprocessen binnen verschillende organisaties.

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam in 2006 begon ik in 2007 aan de Theaterschool van Amsterdam. In 2011 studeerde ik daar af aan de mimeopleiding. Sinds september 2012 geef ik les op de Theaterschool van Amsterdam.

Pas laat in mijn tienerjaren begon ik mij te interesseren voor de podiumkunsten. Mijn passie voor theater begon pas echt in 2004 toen ik werd aangenomen bij DOX in Utrecht, een jongerentheategroep die moderne dans en spel/acteren combineert. Na drie jaar trainen en optreden met DOX werd ik aangenomen op de Theaterschool.

De afgelopen jaren heb ik onder andere gewerkt bij theatergezelschap Golden PalaceToneelgroep Oostpool, Schweigman&, Maas TD en Bonte Hond.

Kijk op mijn webiste voor mijn laatste voorstellingen en komende optredens: dwaynetoemere.com

Advertenties